10 år med forskning på barne- og ungdomsidrett

Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett (FOBU) ved Norges idrettshøgskole inviterer til frokostseminar, hvor det vil presenteres en kunnskapsoversikt over senterets forskning de siste 10 år.

bilder av fotballjenter

Foto: Shutterstock

Påmeldingsfrist 13. juni

 


Frokostseminaret vil gi deltagerne et godt innblikk i forskningen senteret har publisert på blant annet: pubertet, motivasjon, organisering, inkludering, frafall, talentutvikling, trener-utøver relasjonen, trakassering, burnout og skader, bærekraft, paraidrett med mer.

Målgruppen

Alle som jobber med barne- og ungdomsidrett i det daglige, være seg ansatte i idretten på ulike nivåer, klubbledere, trener eller andre frivillige. Andre som er interessert i barne- og ungdomsidrett er også velkomne. 

Program

8:00-8:30 Kaffe og enkel servering 

8:30-9:00 Presentasjon av kunnskapsoversikten v/Hanne Sogn og Åse Strandbu, FOBU 

9:00-10:00 Panelsamtale med kommentarer til kunnskapsoversikten. Deltakere: Lars Tore Ronglan, rektor ved NIH, Elin Horn, Seniorrådgiver barne- og ungdomsidrett, NIF og Åse Strandbu og Hanne Sogn, FOBU. Thomas Jørgensen Olsen, stipendiat ved FOBU, vil lede oss gjennom panelsamtalen.

Praktisk informasjon

Bakgrunn

Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett (FOBU) ved Norges idrettshøgskole (NIH) ble opprettet i 2014. Formålet med opprettelsen av senteret var å styrke den aktivitetsrettede forskningen innen idrett og å bidra til et tettere samarbeid mellom forskning og den utøvende idretten.  

Siden den gang har FOBU vært involvert i en rekke forskningsprosjekter, og et 10 års jubileum må markeres med frokostseminar og konferanse.

Jubileumskonferanse i september

Noter også at vi den 19. September 2024 arrangerer jubileumskonferansen:  
Den organiserte barne- og ungdomsidrettens fremtid. Verdier, ledelse og organisering. Mer informasjon kommer!

Arrangør

null og FOBU
Publisert 8. mai 2024 14:26 - Sist endret 17. juni 2024 08:04