Frokostseminar: Naturens betydning for barn og unges psykiske helse

Vi lever mer adskilt fra naturen enn noen gang, samtidig som livsstilsrelaterte helseplager hos barn og unge øker. Hvor viktig er naturen for oss?

Barn og unge i naturen

Studentstyret NIH og NIH inviterer ansatte, nåværende og tidligere studenter, samt andre interesserte til frokostseminar i kantinen på NIH.

De siste femti årene har vi begynt å leve mer adskilt fra naturen enn før, med store livsstilsendringer i bevegelse, kosthold, skjermtid og sosiale medier. Samtidig har det vært en økning i livsstilsrelaterte somatiske og psykiske helseplager hos barn og unge, og det er store sosiale ulikheter i både helse og tilgang på natur.

En mulig forklaring på problemene er mismatch mellom moderne livsstil og egenskaper ved oss mennesker som er tilpasset et liv i naturen. Kunnskap om denne typen mismatch kan informere helsefremmende og forebyggende tiltak.

Program

08:15 -08:45: Registrering og frokostservering

08:45 – 09:15: Foredrag med Kristin Oftedal, Fagsjef barn og ungdom hos DNT og Vidar Sandsaunet Ulset, førsteamanuensis v/Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier ved NIH

09:15 – 09:30: Spørsmål og svar

Det blir en kort runde med spørsmål og svar med foredragsholderne ledet av Studentstyrets leder Tom-Daniel.

 

Om foredragsholderne

Kristin Oftedal, Fagsjef barn og ungdom hos DNT, kommer med råd og inspirasjon til hvordan vi kan komme oss ut og benytte nærnaturen. Det trenger hverken å være dyrt eller komplisert, og man trenger heller ikke å reise langt for å komme seg ut.

Vidar Sandsaunet Ulset, som er førsteamanuensis v/Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier ved NIH vil presentere forskningen som finnes på dette området, og ser på naturens betydning for barn og unges psykiske helse.

Påmelding

Arrangementet er gratis, men registrering er nødvendig grunnet plassbegrensning og servering.

Meld deg på her:
Frokostseminar: Naturens betydning for barn og unges psykiske helse - 20.03.2024 | Studentstyret NIH | Kjøp billetter | Hoopla

Målgruppe

Alle som studerer/jobber med barn og ungdom (barnehager, skoler, aktivitetstilbud), og/eller innen helse, fysisk aktivitet, friluftsliv og idrett. 

Praktisk informasjon

Parkering: kommer du med bil, så er det begrenset plasser ved NIH (mot betaling). Alternativt, er det gratis parkering oppe ved Sognsvann.

Frokostservering: det blir enkel servering med rundtstykker og kaffe/te.

Hvor: frokostseminaret foregår i kantina (inn hovedinngangen og til venstre). Se etter roll-up for Studentstyret.

 

Frokostseminaret er en del av Studentstyret NIH og NIHs alumniprosjekt hvor man ønsker å tilby faglig påfyll for nåværende og tidligere studenter og skape en nettverkingsarena for å møtes. Prosjektet har mottatt støtte fra Norsk Studentorganisasjon.

Publisert 5. mars 2024 10:11 - Sist endret 11. mars 2024 09:29