FIT913 Kostholdskunnskap og veiledning (Høst 2023)

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Emneansvarlig:
Christina Gjestvang
Undervisningssemester:
Vår, Høst
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Emnet inngår i PT Årsstudium (60 SP) og gir teoretisk og praktisk kunnskap innen kostholdskunnskap og veiledning.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  •  redegjøre for de energigivende næringsstoffene i maten, og gi anbefalinger for mengder av matvarer/næringsstoffer og for næringsmessig sammensetning av kostholdet

  • forklare myndighetenes anbefalinger og bakgrunnen for disse

  • gi enkle, faglig begrunnede råd om kosthold og ernæring til kunder

  • forstå kostholdets betydning for forebygging av de mest sentrale livsstilssykdommer

  • gi råd om væskeinntak og kosthold i forbindelse med utholdenhets- og styrketrening, samt kjenne til hvordan ernæring kan fremme prestasjon ved styrke- og utholdenhetstrening

Læringsformer og aktiviteter

Læringsaktiviteter består av:

  • E-læring: Nettbaserte forelesninger/filmer, oppgaver/tester/diskusjoner knyttet til undervisning og kjernelitteratur.

  • Egenstudier/fordypning i kjernelitteratur.

  • Praksisnær undervisning med gruppearbeid og caser.

Det forventes at studentene følger progresjonen i egenstudiene og stiller forberedt til alle undervisningssamlinger.

Vurdering/eksamen

  • Mappevurdering. Bestått/ ikke bestått.

    • Tester, oppgaver og rapporter i læringsplattformen Canvas.

  • Kostholdsveiledning: Hjemmeksamen. Gradert karakter (A-F)

Kjernelitteratur

Ettersom vi er i en overgangsfase mellom to systemer viser vi til Studiehåndbok 2023-2024 for litteratur for emner studieåret 2023- 2024:https://www.nih.no/studier/program-og-emneplan-arkiv/2023-2024/

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 06:25:12