KRØ103 Digital didaktikk i kroppsøving (Høst 2023)

Studiepoeng:
10
Ansvarlig avdeling:
Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier
Emneansvarlig:
Lars Harald Eide
Undervisningssemester:
Vår, Høst
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Hovedmålet med det nettbaserte emnet er at studentene skal få kunnskap om digitale ressurser og teknologi som kan anvendes i kroppsøving som fag. Digital didaktikk endrer de fysiske rammene skolen gir for læring og endrer lærerens rolle i elevenes læringsarbeid. Studentene skal utvikle sin profesjonsfaglig digital kompetanse i planlegging, organisering, gjennomføring og vurdering av undervisning.  

Refleksjon og egenvurdering blir viktig i emnet. Du vil ikke få noen ferdig pakke på hva digital didaktikk i kroppsøving er. Målet er at du skal være tryggere og forhåpentligvis bli nysgjerrig og inspirert til å drive arbeidet med digital didaktikk videre selv og sammen med kollegaer.  

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

 

  • vise profesjonsfaglig digital kompetanse i planlegging, organisering, gjennomføring og vurdering av undervisning 

  • anvende relevant digital teknologi i faget 

  • samarbeide med elever og kollegaer i digitale læringsmiljø  

  • reflektere over hvordan digitalisering kan endre lærerrollen 

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen er nettbasert og består av digitale forelesninger, oppgaver, tekster og andre læringsressurser som kan gjennomføres når det passer studenten. I tillegg til individuelt arbeid er faglig interaksjon og tilbakemeldinger mellom studentene vesentlig for læringsutbyttet.

 

Studentene oppfordres til å opprette digitale kollokviegrupper. 

Arbeidskrav

Emnet er bygd opp rundt undervisningsmoduler med et konkretisert arbeidskrav som må bli godkjent for å kunne gå videre i emnet. Det kan være oppgaver som å lage podcast, svare på quiz, kommentere på hverandres innleveringer og teste ut ulike digitale verktøy i praksis. 

 

Arbeidskrav må være godkjent for å være kvalifisert til sluttvurdering i eksamensmodulen. 

Vurdering/eksamen

Eksamen vurderes til bestått/ ikke bestått.

 

  • Innlevering basert på oppgave hvor studenten skal prøve ut digitale verktøy i undervisning eller annen kroppsøvingsrelevant opplæring.

Kjernelitteratur

Ettersom vi er i en overgangsfase mellom to systemer viser vi til Studiehåndbok 2023-2024 for litteratur for emner studieåret 2023- 2024: https://www.nih.no/studier/program-og-emneplan-arkiv/2023-2024/.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 07:25:17