MA505 Prosjektarbeid (Høst 2023)

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Emneansvarlig:
Jorunn Kaiander Sundgot Borgen
Undervisningssemester:
Høst
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Hensikten med emnet prosjektarbeid er å gi studentene mulighet til å kombinere relevant arbeidslivserfaring med prosjektarbeid på en systematisk måte med mål om å økt læringsutbytte på begge områder. Emnet har et rammeverk knyttet til prosjektarbeid rundt problemstillinger relatert til fysisk aktivitet og helse. Emnet organiseres med en fleksibel gjennomføring som legger til rette for at prosjektarbeidet kan innrettes på ulike måter. Følgende hovedelementer inngår i emnet: 1) Innføring i prosjektarbeid; 2) Planlegging, gjennomføring og evaluering av et prosjekt mot ulike organisasjoner eller internt ved instituttene på NIH og 3) Kunnskap om regelverk og strukturer studentene møter i relevant arbeidsliv.

 

Prosjektarbeidet skal rettes mot utvikling av et prosjekt knyttet opp mot interne (NIH) eller eksterne aktører (frisklivssentraler, folkehelsekoordinatorer i bydeler og kommuner, den organiserte idretten, frivillige organisasjoner (DNT, Skiforeningen), nasjonale aktører som Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet). Studenter kan gjennomføre prosjektarbeidet som en forlengelse av-, og eventuell videreutvikling av- arbeidet i emnet «Fysisk aktivitet i folkehelsearbeid» Emnet vil ikke organiseres som yrkespraksis i tradisjonell form, og studentene er selv ansvarlig for å skaffe seg aktuelle oppdragsgivere.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

 

  • gjøre rede for de grunnleggende begrepene og prinsippene innen prosjektutvikling og prosjektgjennomføring av fysisk aktivitet og helseprosjekter

  • planlegge, organisere, gjennomføre og følge opp et prosjekt

  • anvende kunnskap og ferdigheter for å gjennomføre selvstendige arbeids- og prosjektoppgaver

  • evaluere prosjektet kritisk

  • gjøre rede for forsknings- og utviklingsarbeid innenfor prosjektområdet

  • anvende sin arbeidslivserfaring

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen er i stor grad praksisorientert gjennom plenumsforelesninger , case- og studentoppgaver, oppgaveskriving og prosjektarbeid/ internship. Rådgivende veiledning fra oppdragsgiver er estimert til ca. 6 timer pr. kandidat.

Arbeidskrav

  • Studenten er selv ansvarlig for å ta kontakt med aktuelle aktører fra praksisfelet og må skrive en motivasjonssøknad med CV

  • Utarbeide problemstilling(er) i samarbeid med oppdragsgiver/veileder. Emneansvarlig skal godkjenne problemstillingen.

Arbeidskravet må være godkjent før avsluttende vurdering i emnet.

Vurdering/eksamen

Individuell prosjektoppgave som vurderes med gradert karakter (A-F).

 

Prosjektoppgaven skal skrives individuelt.

Kjernelitteratur

Ettersom vi er i en overgangsfase mellom to systemer viser vi til Studiehåndbok 2023-2024 for litteratur for emner studieåret 2023- 2024: https://www.nih.no/studier/program-og-emneplan-arkiv/2023-2024/.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 08:25:16