LKI430 Praksis 4 (Høst 2024)

Studiepoeng:
0
Ansvarlig avdeling:
Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier
Emneansvarlig:
Lars Harald Eide
Undervisningssemester:
Høst
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
1 år

Kort om emnet

Praksis skal være en integrert del av fagene i utdanningen og bidra til at studentene utvikler evnen til å reflektere over og utvikle egen profesjonsutøvelse. Praksis i dette emnet gjennomføres i grunnopplæringen, innenfor trinn 1-13.
Det vil være mulig å velge praksissted innenfor trinn 1-13 i grunnopplæringen, i ukene 46-48.
Praksissted må godkjennes før gjennomføring.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • planlegge, gjennomføre og vurdere undervisning i kroppsøving og idrettsfag i grunnskole og videregående opplæring eller annen relevant selvvalgt praksis

  • reflektere rundt oppgaver der man har observert oppgaver utført av ledelse, sosiallærer, miljøteam og andre sentrale personer i eller rundt skoleledelsen.

  • reflektere rundt erfaringer med undervisning i sitt fag 2 i løpet av praksisperioden

  • kan analysere og vurdere relevante og faglige etiske problemstillinger og gjennomføre relevante tiltak

  • drøfte hvordan kroppsøving, idrettsfag og valgte fag 2 kan bidra i tverrfaglig arbeid og til utvikling av læringsmiljøet

  • bruke og reflektere rundt kommunikasjons- og relasjonskompetanse i lærerrollen

  • reflektere rundt hvordan ulike skolekulturer kan påvirke elevenes utvikling og læring og profesjonsfelleskapets utvikling, og drøfte rollen skolen har i samfunnet

Læringsformer og aktiviteter

Skolepraksis foregår i grunnutdanningen. Denne praksisen må være veiledet og selvvalgt praksisplass må godkjennes av NIH på forhånd. Det gjennomføres 15 dager praksis på høsten og 15 dager praksis på våren. Totalt 30 arbeidsdager. Det er mulig med selvvalgt praksisplass på høsten.
Praksis kan også foregå på enkelte andre dager/kvelder i forbindelse med planleggingsdager, foreldremøter, elevsamtaler, foreldresamtaler, aktivitetsdager, ekskursjoner mm.
I praksisstudiene inngår ulike arbeidsformer i tillegg til planlegging, gjennomføring av egen og andres (medstudents og praksislærers) undervisning. Det kan dreie seg om ulike observasjonsoppgaver, gi/motta kollegaveiledning, utforme refleksjonsnotat, holde innlegg/framlegg, delta på foreldremøter og lærer-/personalmøter, gjennomføre lokale undersøkelser av ulike art og drive utviklingsarbeid i kroppsøving og/eller idrettsfag.

Arbeidskrav

Krav om 100 % fremmøte i praksis, inkludert for- og etterarbeid på NIH.
Innlevering av refleksjonsnotat/podcast fra praksisopphold.
Arbeidskravet må være godkjent før avsluttende vurdering.

Vurdering/eksamen

Praksislærers vurdering av studentenes praksis vurderes til bestått/ ikke bestått.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 10:25:29