MA510 Masteroppgave (Høst 2024–Vår 2025)

Studiepoeng:
60
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Undervisningssemester:
Høst
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
1 år

Kort om emnet

Hensikten med masteroppgaven er å gi studenten innsikt og erfaring i å planlegge, gjennomføre og rapportere et selvstendig vitenskapelig prosjekt. Dette skal kvalifisere for senere arbeid med idrettsfaglige problemstillinger på høyt nivå. Det legges et økt ansvar på studentene for egen læring inkludert nøye planlegging av studieforløpet, effektiv struktur av tidsbruk og at man selv tar initiativ til å fordype seg i valgte fagfelt.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • planlegge, tilrettelegge og gjennomføre FOU prosjekter 

  • kritisk evaluere eksisterende forskning og teorier innenfor eget fagområde

  • anvende forskningsmetoder korrekt og etisk i valgte fagfelt. Dette innebærer å kunne designe, gjennomføre, analysere og tolke forskning på en effektiv måte

  • kommunisere sitt prosjekt og forskningsresultater klart og effektivt gjennom skriftlig og muntlig fremstilling

  • arbeide selvstendig på et større, komplekst prosjekt over en lengre tidsperiode

  • forstå og anvende etiske retningslinjer for forskning innenfor sitt felt

Læringsformer og aktiviteter

I denne delen av studiet skal studenten selvstendig og i samarbeid med veileder/veilederteam arbeide med å planlegge, gjennomføre og rapportere fra sitt masterprosjekt. Instituttene skal ha felles samlingspunkter for masterstudentene i oppgavefasen.
Masteroppgaven er en individuell oppgave. To eller flere kan derfor ikke levere inn en masteroppgave sammen. Dette utelukker imidlertid ikke at studenter kan benytte deler av samme datagrunnlag fra større fellesprosjekter. Dersom oppgaven inngår som en del av et større prosjekt, skal dette prosjektet beskrives. Det skal gå klart frem hvilken del av prosjektet masterstudenten har hatt ansvaret for, hva han/hun selv har utført, og hvilke data som er stilt til rådighet fra andre medarbeidere. De utvalgene som er gjort og de metodene som er brukt for å samle inn og behandle egne og medarbeidernes data skal beskrives i detalj.
Masteroppgaven skal skrives på et skandinavisk språk (norsk/svensk/dansk) eller på engelsk.
En 60 sp oppgave skal ha et omfang på 20 000 til 25 000 ord. Forside, sammendrag, innholdsfortegnelse, tabeller, figurer, litteraturliste og vedlegg er ikke inkludert i ordtellingen. Det skal brukes Times New Roman, 1 1/2 linjeavstand, 12 pkt. skriftstørrelse med normal margstørrelse (Word har hver side automatisk en marg på 2,5 cm).
Masteroppgaven kan også leveres som en vitenskapelig artikkel. En slik type masteroppgave har to hovedelementer: 1) Innledning og 2) Vitenskapelig artikkel.
I det samlede dokumentet (masteroppgaven) blir innledningen vanligvis presentert før artikkelen. Innledningen skal ha et omfang på 8 000 til 10 000 ord. Forside, sammendrag, innholdsfortegnelse, tabeller, figurer, litteraturliste og vedlegg er ikke inkludert i ordtellingen. Hovedhensikten med innledningen er å vise at kandidaten har god teoretisk kunnskap om emnet som beskrives og forskes på, samt forskningsmetodisk innsikt som går utover det som er beskrevet i artikkelen.
Selve artikkelen skal skrives på engelsk og må følge tidsskriftets forfatterretningslinjer, herunder internasjonale standarder for vitenskapelig rapportering av det aktuelle forskningsdesignet som benyttes (CONSORT, STROBE, PRISMA, STARD, SRQR etc.).Studenten skal være førsteforfatter av artikkelen og artikkel-basert masteroppgave er studentens eget verk.
Se eget skriv om formelle krav til masteroppgavens innhold og struktur. 

Innlevering:

  • Oppgaven skal leveres i pdf-format i WISEflow

  • Det er en egen mal for oppgavens forside

  • Oppgaven skal publiseres elektronisk i NIHs institusjonelle arkiv Brage

Arbeidskrav

Det vil lagt opp til en obligatorisk samling i løpet av vårsemesteret der studenten skal presentere og diskutere status i prosjektet/masteroppgaven. Arbeidskravet må være godkjent før avsluttende vurdering.

Vurdering/eksamen

Studentene vurderes etter en gradert karakterskala (A-F).

  • Karakteren på masteroppgaven fastsettes ut fra en samlet vurdering av masteroppgaven og det muntlige forsvaret av denne

  • For å få gå opp til muntlig eksamen må den skriftlige masteroppgaven være bestått, altså vurdert til minimum karakteren E

  • Dersom masteroppgaven vurderes til ikke bestått, må studenten levere på nytt med bestått resultat før muntlig forsvar kan gjennomføres

  • Under det muntlige forsvaret av masteroppgave, skal studenten innledningsvis gi en presentasjon av masteroppgaven på ca. 15 minutter. Samlet tid anslås til ca. 1 time

  • Studenten skal etter eksaminasjonen få en muntlig redegjørelse for fastsatt karakter

  • Eksamenskommisjonen skal bestå av tre personer; veileder, en intern og ekstern sensor. Veileder skal være leder av kommisjonen og skal ikke delta i karaktersettingen. 

Vi gjør oppmerksom på at oppgaver som leveres i WISEflow vil bli kjørt gjennom plagiatkontroll.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 07:25:32