MAS510 Idrettsfysioterapi (Høst 2024)

Studiepoeng:
20
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Undervisningssemester:
Høst
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Emnet vil gi studenten forståelse for idrettsmedisinske problemstillinger rettet mot forebygging, behandling og rehabilitering.

Læringsutbytte

Studentene skal etter gjennomført emne kunne

  • forstå sammenhengen mellom funksjonskrav ved ulike aktivitetsformer og individets forutsetninger, som alder, kjønn og treningstilstand.

  • gjøre rede for patofysiologi og patologi ved aktivitetsrelaterte skader på ulike vev; muskel, sener, ligamenter, kar, brusk, skjelett og nervesystem.

  • gjøre rede for årsaker til skader (risikofaktorer og skademekanismer) ved ulike former for idrettsaktivitet.

  • gjøre rede for vevsrespons ved ulike former for trening.

  • gjøre rede for teorigrunnlag og forskning som ligger til grunn for valg av treningsmetoder, øvelser og dosering innen forebygging, behandling og rehabilitering av aktivitetsrelaterte skader.

  • kritisk vurdere og presentere resultater fra sentrale epidemiologiske og eksperimentelle studier på feltet idrettsfysioterapi.

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen vil skje gjennom ordinære forelesninger og arbeid i grupper. Det legges opp til to ukentlige plenumssamlinger, dels med ordinære forelesninger og dels med rapportering fra gruppearbeid. Studentene vil mellom samlingene arbeide med sentrale fagemner i grupper på 3-4 studenter.

Arbeidskrav

For å gå opp til eksamen kreves godkjent oppmøte og aktiv deltakelse på seminaret herunder fremleggelse av individuelle oppgaver/gruppeoppgaver som vil bli vurdert til godkjent/ ikke godkjent.
Antall fremleggelser vil bli spesifisert ved emnestart.

Vurdering/eksamen

Studentene skal ved slutten av seminaret skrive en individuell oppgave som en 14-dagers hjemmeeksamen. Det gis gradert karakter A-F.
Oppgaven skal trekkes. Besvarelsen skal være på maksimalt 20 sider (1 ½ linjeavstand) + litteraturliste.
Vi gjør oppmerksom på at oppgaver som leveres i WISEflow vil bli kjørt gjennom plagiatkontroll.

Kjernelitteratur

Pensumliste for høsten 2024.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 08:25:28