MET404 Prosjektplan (Høst 2024)

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrett og samfunnsvitenskap
Undervisningssemester:
Vår, Høst
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Emnet setter søkelys på utarbeidelse av en Prosjektplan for masteroppgaven med spesiell relevans for problemstillinger i fulgt studieretning (idrettspsykologi, sport management, idrett og samfunn, idrett og trenerrollen, idrettspedagogikk). Studentene skal både teoretisk, og i praksis, bli grundig kjent med sentrale tema for planlegging og gjennomføring av studier i valgte fordypning/studieretning. Basert på kunnskap fra vitenskapsteori, vitenskapelig metode og relevant faglitteratur skal studentene arbeide med å konkretisere sitt eget masterprosjekt. Hovedfokuset i emnet er å gi en systematisk gjennomgang av veien fra idé til rapportering av et vitenskapelig prosjekt innen en fagtradisjon i sin fordypning/studieretning.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • utvikle og planlegge et vitenskapelig prosjekt i sin fordypning/studieretning, inkludert avgrensning av forskningsområdet, begrunnelse og utforming av problemstilling/hypoteser, og valg av forskningsmetode og teoretisk rammeverk

  • systematisk gjennomføre avanserte litteratursøk

  • anvende kunnskap om forskningsetiske normer og regler innen sin fordypning/studieretning i planleggingen av et vitenskapelig prosjekt inkludert å vurdere potensielle etiske utfordringer og utforme passende løsninger

Læringsformer og aktiviteter

Det legges opp til studentaktive læringsformer som innebærer at studentene veiledes gjennom gangen fra idé til utforming av prosjektbeskrivelse, inkludert utfylling av meldeskjema til SIKT og etisk komite på NIH når dette er relevant. Studentene vil også jobbe med avansert søk av litteratur på selvvalgt emne.

Arbeidskrav

Arbeidskravene vil bli tilpasset og spesifisert i henhold til de faglige kravene og behovene for hver enkelt studieretning.

Arbeidskravene må være godkjent før innlevering av prosjektplan.

Vurdering/eksamen

Prosjektplan vurderes til bestått/ ikke bestått av veileder.

Prosjektplanen skal ha mellom 4000-5000 ord med linjeavstand 1.5 eksklusive tittelside, innholdsfortegnelse og referanseliste.

Kjernelitteratur

Pensumliste for høsten 2024.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 01:30:31