MET420 Spesifikk metode (Vår 2024)

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrettsmedisinske fag
Emneansvarlig:
Hege Grindem
Undervisningssemester:
Vår
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Emnet fokuserer på forskningsmetode av spesiell relevans for kvantitative idrettsmedisinske fag. Studentene skal både teoretisk og i praksis bli grundig kjent med sentrale tema for planlegging og gjennomføring av idrettsmedisinske studier. Hovedfokuset i emnet er å gi en systematisk gjennomgang av veien fra idé til rapportering av et vitenskapelig prosjekt innen en idrettsmedisinsk fagtradisjon.

 

Med veiledning skal studentene i løpet av semesteret skrive prosjektbeskrivelse til sitt mastergradsprosjekt, samt skrive et fullstendig utkast til en vitenskapelig artikkel basert på et utlevert datasett.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

 

  • planlegge et idrettsmedisinsk vitenskapelig prosjekt, inkludert avgrensning av forskningsområdet, utforming av problemstilling/hypoteser og valg av forskningsmetode

  • anvende kunnskap om forskningsetiske normer og regler innen idrettsmedisin i planleggingen av et vitenskapelig prosjekt

  • beherske fagterminologi og skriftlig formidle resultater av et vitenskapelig prosjekt i henhold til aktuelle retningslinjer for rapportering

Læringsformer og aktiviteter

Det legges opp til studentaktive læringsformer som innebærer at studentene veiledes gjennom gangen fra idé til utforming av prosjektbeskrivelse, inkludert utfylling av meldeskjema til etisk komite og NSD. Studentene vil også få utdelt et datasett og vil på grunnlag av dette utforme resultattabeller og -figurer, resultatkapittel, metodekapittel, introduksjon og diskusjon og til slutt et fullstendig artikkelutkast i henhold til aktuelle retningslinjer for rapportering.

Arbeidskrav

  • Innlevering av fullstendig manuskriptutkast til vitenskapelig artikkel.

  • Innlevering av utfylte søknadsskjema til Etisk komité og NSD

Arbeidskravet må være godkjent før innlevering av prosjketplan.

Vurdering/eksamen

Prosjektplan. Bestått/ ikke bestått.

 

Studentene skal i samarbeid med veileder utarbeide en prosjektplan for arbeidet med masteroppgaven. Prosjektplanen skal utformes i tråd med gjeldende retningslinjer. Prosjektplanen skal ha maks 7000 ord med linjeavstand 1.5 eksklusive tittelside, innholdsfortegnelse og referanseliste. Prosjektplanen skal være godkjent av veileder.

Vi gjør oppmerksom på at oppgaver som leveres i WISEflow vil bli kjørt gjennom plagiatkontroll.

Kjernelitteratur

Ettersom vi er i en overgangsfase mellom to systemer viser vi til Studiehåndbok 2023-2024 for litteratur for emner studieåret 2023- 2024: https://www.nih.no/studier/program-og-emneplan-arkiv/2023-2024/.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 08:25:36