KRØ103 Digital didaktikk i kroppsøving (Vår 2025)

Studiepoeng:
10
Ansvarlig avdeling:
Institutt for lærerutdanning og friluftslivsstudier
Emneansvarlig:
Lars Harald Eide
Undervisningssemester:
Vår, Høst
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Digital Didaktikk i Kroppsøving gir studentene inngående kunnskap om digitale ressurser og teknologier som kan anvendes for å berike læringen i kroppsøving. Emnet fokuserer på hvordan digital didaktikk endrer de fysiske rammene for læring og endrer lærerens rolle i elevenes læringsarbeid.
Studentene skal utvikle sin profesjonsfaglig digital kompetanse i planlegging, organisering, gjennomføring og vurdering av undervisning.  
Dette nettstudiet gir ikke bare en ferdig oppskrift på digital didaktikk i kroppsøving, men streber etter å gjøre studentene tryggere, nysgjerrige og inspirerte til å utforske og implementere digitale pedagogiske metoder både selvstendig og i samarbeid med kollegaer.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne 

  • vise profesjonsfaglig digital kompetanse i planlegging, organisering, gjennomføring og vurdering av undervisning 

  • samarbeide med elever og kollegaer i digitale læringsmiljø  

  • integrere digitale ressurser for å tilpasse undervisningen og imøtekomme ulike behov og ferdighetsnivåer blant elevene i kroppsøving

  • utforske og kritisk reflektere over hvordan digitalisering påvirker og endrer lærerrollen i kroppsøving, og utvikle strategier for å tilpasse seg disse endringene på en pedagogisk og faglig forsvarlig måte.

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen er nettbasert og består av digitale forelesninger, oppgaver, tekster og andre læringsressurser som kan gjennomføres når det passer studenten. I tillegg til individuelt arbeid er faglig interaksjon og tilbakemeldinger mellom studentene vesentlig for læringsutbyttet.
Studentene oppfordres til å opprette digitale kollokviegrupper. 

Arbeidskrav

Emnet er bygd opp rundt undervisningsmoduler med et konkretisert arbeidskrav som må bli godkjent for å kunne gå videre til neste modul i emnet. Det kan være oppgaver som å lage podcast, svare på quiz, kommentere på hverandres innleveringer og teste ut ulike digitale verktøy i praksis. 
Arbeidskrav må være godkjent for å være kvalifisert til sluttvurdering i eksamensmodulen. 

Vurdering/eksamen

Eksamen vurderes til bestått/ ikke bestått.
Innlevering basert på oppgave hvor studenten skal prøve ut digitale verktøy i undervisning eller annen kroppsøvingsrelevant opplæring.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 4. juli 2024 17:25:38