MA481 Avansert idrettspsykologi (Vår 2025)

Studiepoeng:
10
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrett og samfunnsvitenskap
Undervisningssemester:
Vår
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Dette kurset gir en dyp oversikt over sentrale temaer som påvirker ytelse og trivsel hos idrettsdeltakere på alle nivåer. Psykologiske temaer som er relevante for å forstå årsaker og utfall av deltakernes engasjement i konkurranseidrett og trening vil bli dekket. Kurset dekker viktige temaer som individuelle og miljømessige temaer, kulturelle spørsmål, etikk, følelser og psykobiologi, hos idrettsdeltakere med og uten funksjonsnedsettelser.
Norsk er hovedspråket i kurset. Litteraturen er engelsk.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • demonstrere en høy evne til å reflektere over psykologiske mekanismer som påvirker prestasjon og trivsel i ulike idrettsdeltakergrupper og settinger, med et kritisk perspektiv

  • Bruk sentrale idretts- og treningspsykologiske teorier og modeller for å utforme, understøtte og vurdere programmer og intervensjoner for idrettsutøvere, trenere, foreldre og andre relevante deltakere.

Læringsformer og aktiviteter

Kurset vil gå på våren og består av forelesninger, tre obligatoriske arbeidsoppgaver, studentpresentasjoner og diskusjoner.
Studentene skal delta aktivt og tilstrekkelig i undervisningen og mister retten til å gå opp til avsluttende eksamen dersom arbeidskravene ikke er tilfredsstilt.

Arbeidskrav

Obligatorisk innlevering, bestående av korte refleksjoner (individuelle og små grupper), skal lastes opp i Canvas. Godkjente innleveringer er en forutsetning for å melde seg opp til muntlig eksamen.

Vurdering/eksamen

Individuell muntlig eksamen basert på pensum. Gradert karakter A-F.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 03:25:41