MA482 Arbeidslivserfaring (Vår 2025)

Studiepoeng:
5
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrett og samfunnsvitenskap
Emneansvarlig:
Anne Marte Pensgaard
Undervisningssemester:
Vår
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Praksis vil være knyttet til et selvvalgt forbund, idrettslag, forening, skole, eller virksomhet hvor studenten får praktisert sin kunnskap innenfor idrettspsykologi. Studenten vil få tildelt en veileder ved instituttet. Studenten, i samarbeid med oppdragsgiver, utarbeider et avgrenset oppdrag for praksisperioden. Oppdraget kan eksempelvis være utarbeidelse av forslag til løsninger på idrettspsykologiske tema, observasjons- og/eller intervjustudier, analyser, litteraturgjennomgang og presentasjoner, være en endringsagent eller bidra i idrettspsykologisk virksomhet. Studentene har selv ansvar for å finne relevante praksisplasser.

Hensikten med emnet er å gi studentene mulighet til å kombinere relevant arbeidslivserfaring med prosjektarbeid på en systematisk måte med mål om å økt læringsutbytte på begge områder. Emnet organiseres med en fleksibel gjennomføring som legger til rette for at praksisen kan innrettes på ulike måter. Hensikten videre er å gi praktisk erfaring med å utarbeide konkrete løsninger eller opplegg for relevante aktører som bygger på kunnskap og ferdigheter tilegnet ved fordypningen i idrettspsykologi.

Studentene vil i starten av semesteret få en innføring i prosjektarbeidet med tanke på planlegging, gjennomføring og evaluering av et prosjekt. Studentene skal dokumentere et minimum av 90t ulønnet tilstedeværelse hos oppdragsgiver. Timene kan være konsentrert eller fordelt ut over hele semesteret.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • gjøre rede for grunnleggende begreper og prinsipper innen prosjektutvikling og prosjektgjennomføring innenfor idrettspsykologiske tema

  • planlegge, organisere, gjennomføre og følge opp et prosjekt

  • anvende kunnskap og ferdigheter fra fagfeltet idrettspsykologi for å gjennomføre selvstendige arbeids- og prosjektoppgaver

  • evaluere egen arbeidsinnsats og eget prosjektet kritisk

Læringsformer og aktiviteter

Studentene får en kort innføring i prosjektarbeid i starten av semesteret. Det vil bli holdt et møte med veileder midtvegs i semesteret for utveksling av refleksjon og erfaringer undervegs. Det vil bli gitt inntil 4t gruppebasert veiledning på prosjektoppgaven.

Arbeidskrav

  • Studenten er selv ansvarlig for å ta kontakt med aktuelle aktører i praksisfeltet og må skrive en motivasjonssøknad med CV. Emneansvarlig skal godkjenne praksisplass.

  • Utarbeide problemstilling(er) i samarbeid med oppdragsgiver/veileder. Emneansvarlig skal godkjenne problemstillingen.

  • Skrive en kort, individuell praksis rapport

  • Minimum 90t tilstedeværelse hos oppdragsgiver (dokumentert)

Arbeidskravet må være godkjent før endelig vurdering.

Vurdering/eksamen

Yrkespraksisperioden vurderes til bestått/ ikke bestått.

  • Vurderingen gjøres av veileder ved praksisstedet i samråd med veileder/emneansvarlig ved NIH.

  • Forutsetter at studenten har tilegnet seg nødvendige ferdigheter og utført den jobben han/hun ble satt til å gjøre, samt har vist evne og vilje til å samarbeide med yrkeskollegaer.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 02:25:49