MA516 Masteroppgave (Vår 2025)

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Institutt for fysisk prestasjonsevne
Emneansvarlig:
Klavs Madsen
Undervisningssemester:
Vår
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Hensikten med masteroppgaven er å gi studenten innsikt og erfaring i å planlegge, gjennomføre og rapportere et selvstendig vitenskapelig prosjekt. Dette skal kvalifisere for senere arbeid med idrettsfaglige problemstillinger på høyt nivå.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • planlegge, tilrettelegge og gjennomføre forsknings- og utviklingsprosjekter

  • vurdere (kritisk) vitenskapelige arbeider

Læringsformer og aktiviteter

I denne delen av studiet skal studenten selvstendig og i samarbeid med veileder arbeide med å planlegge, gjennomføre og rapportere fra sitt masterprosjekt. Det vil bli felles samlingspunkter for masterstudentene i oppgavefasen.
Masteroppgaven kan baseres på arbeide som er utført i kurset MA515 Yrkespraksis.
Masteroppgaven er en individuell oppgave. To eller flere kan derfor ikke levere inn en masteroppgave sammen. Dette utelukker imidlertid ikke at studenter kan benytte deler av samme datagrunnlag fra større fellesprosjekter. Dersom oppgaven inngår som en del av et større prosjekt, skal dette prosjektet beskrives.
Masteroppgaven omhandler selvstendig forskningsprosjekt fra planlegging, gjennomføring av eksperimenter og databehandling, alternativt litteraturstudie, samt skrivning av en vitenskapelig oppgave. Endelig skal masteroppgaven presenteres og forsvares i forbindelse med eksamen.
Under semesteret holdes 2-4 obligatoriske seminarer med forelesninger hvor studentene arbeider i grupper med presentasjon av hypotese, metode, datatolkning og konklusjoner.
Oppgaven skal publiseres elektronisk i NIHs institusjonelle arkiv Brage.

Arbeidskrav

  • 2-4 obligatoriske seminarer.

  • Gjennomføring av forskningsprosjekt/litteraturstudie.

Arbeidskravet må vær godkjent før avsluttende vurdering.

Vurdering/eksamen

  • Studenten skal levere en skriftlig masteroppgave med etterfølgende muntlig eksamen i oppgaven. Gradert karakterskala A-F.

      • For å få gå opp til muntlig eksamen må den skriftlige masteroppgaven være bestått, altså vurdert til minimum karakteren E.

      • Etter at minstekravet til godkjenning av den skriftlige oppgaven er innfridd, fastsettes endelig karakter på grunnlag av en helhets vurdering av skriftlig oppgave og det muntlige forsvaret av denne.

      • For informasjon og retningslinjer av masteroppgavens utforming, se eget dokument.

Kjernelitteratur

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 07:26:03