MA545 Masteroppgave (Vår 2025)

Studiepoeng:
30
Ansvarlig avdeling:
Institutt for idrett og samfunnsvitenskap
Undervisningssemester:
Vår
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

Kort om emnet

Gjennom masteroppgaven skal studentene tilegne seg kompetanse innen forkningsarbeid gjennom en faglig analyse av en selvvalgt problemstilling. Problemstillingen for oppgaven kan være av både teoretisk eller empirisk karakter. Studentene vil gis en veileder som må godkjenne valg av oppgave og vil gi faglig veiledning i skrivingen av oppgaven.

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne kunne

  • formulere en presis og avgrenset problemstilling

  • gjøre rede for oppgavens vitenskapelige bidrag til forskningsfeltet innen fagets spesifikke tradisjon.

  • begrunne vitenskapelig design og metodevalg, diskutere materialets kvalitet, og gjøre forskningsetiske overveielser

  • vurdere hvorvidt oppgaven har frambragt ny viten eller kastet nytt lys over allerede eksisterende kunnskap og plassere denne etter kriterier som nytte, aktualitet, teori og metodeutvikling

  • reflektere og begrunne kvalitet og hensiktsmessighet av eget og andres datamateriale som benyttes til å belyse og besvare den valgte problemstillingen

  • diskutere (kritisk) og kontekstualisere oppgavens produserte kunnskap

Læringsformer og aktiviteter

Oppgaven kan skrives individuelt eller i gruppe og kan leveres på norsk, engelsk, dansk eller svensk. Det er mulig å levere masteroppgaven i format av en vitenskapelig artikkel. I så fall settes det som krav at oppgaven er skrevet på engelsk. Den enkelte students bidrag skal kunne identifiseres i gruppeinnleveringer. Dette kravet gjelder ikke innledning og konklusjon, som kan skrives i felleskap. Studenten velger egen litteratur under rådgivning av veileder.
Forventet antall ord på masteroppgavene på 30 sp er 17.000-20.000 ord. Hvis flere studenter skriver oppgave sammen legges 3.500-6.000 ord per ekstra student til omfanget. Forside, forord, innholdsfortegnelse, registre, litteraturliste og vedlegg medregnes ikke.

 

Oppgaven skal publiseres elektronisk i NIHs institusjonelle arkiv Brage.

Vurdering/eksamen

Studentene skal vurderes etter gradert karakterskala (A-F).

  • Karakteren på masteroppgaven fastsettes ut fra en samlet vurdering av masteroppgaven og det offentlige forsvaret av denne.

  • Under det offentlige forsvaret av masteroppgaven skal studenten innledningsvis gi en presentasjon av oppgaven. Studenten skal etter muntlig eksaminasjon få en muntlig redegjørelse for fastsatt karakter.

  • Eksamenskommisjonen skal bestå av en intern og ekstern sensor.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 3. juli 2024 01:30:46