SPM370 Utvidet praksis (30 sp) 
Faktaboks
EmnekodeSPM370
EmnenavnUtvidet praksis
Studiepoeng30 sp
AnsvarligBerit Skirstad
TidspunktHøst
Innledning
Det skal gis anledning til å lære på jobben ved å bruke tre og en halv måned til erfaringsbasert læring enten fra offentlig eller privat kultur- og idrettsforvaltning.  En refleksiv evaluering av egen utvikling inngår i studieoppgaven.
Mål

Studenten skal:

  • Få økt praktisk erfaring under veiledning fra faglig, organisatorisk og administrativ virksomhet knyttet til et praksissted som studenten selv skaffer, men ansvarlig for sport management studiet godkjenner. Det kan enten være i offentlig eller privat kultur- og idrettsforvaltning. Det gis tre timer veiledning pr. uke av veileder på praksisstedet.
  • Denne praksis skal kunne gjøre studenten enda bedre forberedt på arbeidslivet enn de 5 obligatoriske ukene. Det at 30 studiepoeng benyttes til praksis, vil medføre at studenten kan utføre selvstendige oppgaver av større varighet. Det vil være en unik mulighet til å ha relevante arbeidsoppgaver som sportsmanager med anledning til å få veiledning både på praksisstedet og fra NIHs  side.
  • Kunne applisere relevant teori og kunnskap formidlet i studiet til praksis.
Organisering og arbeidsformer

Utvidet praksis i Sport Management er et valgfri modul på 30 studiepoeng. Studenten må selv finne et praksissted som skal godkjennes av ansvarlige for sport management praksis på NIH. Arbeidsformen vil være den som den enkelte arbeidsplass bruker for å utføre ulike oppgaver.
Hver uke skal studenten innlevere logg med hvilke arbeidsoppgaver som er gjort. En evaluering av forrige ukes erfaringer samt en konkret beskrivelse av hva en har gjort hver dag. Det er laget et skjema for dette. Midtveis i praksisen skal studenten evalueres av veileder og studentens ansvarsområder angis.

Det anvendes en femdelt skala (utmerket, over gjennomsnitt, gjennomsnittlig, under gjennomsnitt og dårlig) om studentens initiativ og kreativitet, avhengighet og ansvarlighet, lederskapsevne, tidsplanlegging, evne til å organisere seg og utføre oppgaver, samarbeidsevne, forståelse for og tilfredsstillelse av kundenes/medlemmenes behov, evne til å akseptere og benytte seg av forslag for å forbedre egen utøvelse av jobben, entusiasme og selvtillit, evne til å kommunisere skriftlig og muntlig, profesjonell oppførsel og en totalbedømmelse av studenten. I tillegg skal veilederen foreslå hvilke områder hvor studenten bør ha vært bedre forberedt.

Vurdering

Praksisperiode på 30 studiepoeng er et valgfritt emne. Det stilles krav til studenten som er i samsvar med de krav som stilles på den aktuelle arbeidsplass. Det inngår en studieoppgave i praksisperioden. I forbindelse med praksisprosjektet velger studenten 500 sider pensum som må godkjennes av ansvarlige for Sport Management.

Karakteren til studenten baserer seg på ukentlige rapporter som inngår i en mappeevaluering sammen med det utvalgte praksisprosjektet og en muntlig redegjørelse av prosjektet (teller 50 % av karakteren), evaluering av seg selv, av veileder og praksissted og fra NIHs veileder (teller 50 % av karakteren).

Praksisperioden skal være en 80 % stilling (dvs. 4 hele arbeidsdager i uken) i perioden fra 1.september til 15. desember.

Kjernelitteratur
500 sider pensum som må godkjennes av ansvarlige for Sport Management.