MET420 Spesiell metode - prosjektplan (5 sp) 

(Project plan )

Fakta om emnet

Emnekode
MET420
Emnenavn
Spesiell metode - prosjektplan
Studiepoeng
5 sp
Undervisningsspråk
Norsk
Semester
Vår
Emneansvarlig
Hege Grindem

Kort om emnet

Emnet fokuserer på forskningsmetodiske emner av spesiell relevans innen idrettsmedisinske fag. Studentene skal både teoretisk og i praksis bli grundig kjent med sentrale tema for planlegging og gjennomføring av eksperimentelle og epidemiologiske studier. Måleusikkerhet og dens betydning for planlegging av studier og fortolkning av resultater er et sentralt tema. 

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne

  • planlegge en epidemiologisk og eksperimentell studie og vurdere ulike aktuelle forskningsdesign på bakgrunn av inngående forståelse av prinsippene i epidemiologisk forskning.
  • gjøre rede for de mest brukte mål på befolkningens helsetilstand, som f. eks. sykdomsprevalens og -insidens, og hvordan disse kan brukes for å sammenlikne ulike grupper.
  • innsikt i planleggingen av et vitenskapelig prosjekt, inkludert hvordan de avgrenser forskningsområdet og eventuelt utformer hypoteser, finner relevante metoder for å belyse sine problemstillinger og samler inn data.
  • reflektere over gjeldende regelverk for forskning på mennesker.
  • utforme en prosjektbeskrivelse til en vitenskapelig studie innen idrettsmedisinske emner.
  • utforme en vitenskapelig artikkel som tilfredsstiller kravene til publisering.
  • anvende aktuelle skjema for godkjenning av et forskningsprosjekt som omfatter innsamling av helseopplysninger på mennesker.

Læringsformer og aktiviteter

Forberedelse og deltakelse i forelesningstimer, analyse- og skriveoppgaver i gruppe og enkeltvis som til slutt settes sammen til en komplett vitenskapelig artikkel. 

Arbeidskrav

  • Innlevering av fullstendig manuskript til vitenskapelig artikkel. Godkjent/Ikke godkjent.
  • Innlevering av utfylte søknadsskjema til Etisk komité og NSD. Godkjent/Ikke godkjent.

Arbeidskravet må være godkjent før innlevering av prosjketplan.

Vurdering/eksamen

Prosjektplan. Bestått/ikke bestått.

  • Studentene skal i samarbeid med veileder utarbeide en prosjektplan for arbeidet med masteroppgaven. Prosjektplanen skal utformes i tråd med gjeldende retningslinjer. Prosjektplanen skal ha maks 7000 ord med linjeavstand 1.5 eksklusive tittelside, innholdsfortegnelse og referanseliste. Prosjektplanen skal være godkjent av veileder.

Vi gjør oppmerksom på at oppgaver som leveres i WISEflow vil bli kjørt gjennom plagiatkontrollprogrammet Urkund.