Trygt og inkluderende studiemiljø

Vi vet at overgangen fra videregående til universitet og  høgskoler for mange kan være skremmende. Får jeg venner og finner jeg meg til rette? Ja, det gjør du! 

Publisert 1. sep. 2023 11:09 - Sist endret 23. nov. 2023 09:12
studenter

Norges idrettshøgskole er en vitenskapelig høgskole for idrettsvitenskapelig forskning og utdanning. Den er relativt liten og trygg med cirka 1400 studenter. I tillegg har den en fantastisk beliggenhet rett ved Nordmarka. Her vil vi fortelle litt om hvordan vi opplever studiemiljøet, og hvordan vi har det som studenter på NIH.

 

mai sissel
Mai-Sissel Linløkken, masterstudent

Mai-Sissel Linløkken, masterstudent

NIH er som en liten bygd der alle kjenner alle - stort sett. Studentmiljøet er noe av det beste med NIH, synes jeg. Før jeg startet på NIH hadde jeg egentlig ingen forventninger. Jeg hadde heller ingen spesielle tanker om "hva jeg skulle bli når jeg blir stor". Jeg er glad i idrett, men har ikke drevet særlig mye prestasjonsidretter selv. 

Blir fort kjent med andre

Det er alltid mye folk på campus. Høgskolen er et møtepunkt for studier, trening eller en kaffe i kantina sammen med andre studenter. Utenfor studietiden arrangeres det i tillegg mange aktiviteter studentene kan være med på. Studentforeningen GiGass arrangerer større og mindre turer i skog og mark, NIHI har ukentlige treninger i forskjellige idretter og SosialeNIH styrer studnetpuben og arrangerer fester og andre hyggelige og sosiale sammenkomster. Studentene på skolen har en felles interesse for idrett, trening og friluft, og på den måten får man både gode venner, og skaper et godt nettverk. Jeg har valgt å engasjere meg en del i studentmiljøet, og føler jeg har fått mye tilbake for det. Jeg kjente ingen da jeg begynte, men studentforeningene og studentstyret legger godt til rette for at man blir kjent med andre. I tillegg har vi en del idretter på første året, noe som legger et godt grunnlag for et fint klassemiljø.

Sterkt læringsmiljø

Undervisningen foregår i relativt små grupper, noe som gir et godt samspill mellom studenter og professorer og forelesere. Jeg synes det er positivt at skolen er så liten. Det gjør det enklere å bli kjent med studenter på tvers av program. Jeg tror at små studieklasser senker terskelen for å stille spørsmål og være aktiv i timen. I tillegg opplever jeg at professorene kjenner deg igjen i gangene, og kan stoppe og slå av en prat. Det styrker læringsmiljøet. Veien fra studenter til ledelsen er også veldig kort, og med et sterkt studentstyre som mellomledd, føler jeg studenter blir hørt. 

Det beste som har skjedd meg

Jeg vil tørre og påstå at å begynne på NIH er noe av det beste jeg har gjort hittil. Først og fremst er studiet veldig interessant, og vi lærer og har seminarer med professorer som er utrolig dyktige på det de driver med. Kunnskapen jeg sitter igjen med nå, er kjempekul og veldig interessant. Jeg har også rukket og tenke mye på hva jeg vil drive med videre, og har gjennom NIH skapt kontakter som kan være viktig fremover. I tillegg har jeg møtt veldig mange mennesker som jeg anser som veldig lik meg selv, og gjennom de har jeg blitt introdusert for aktiviteter og idretter jeg ikke drev med tidligere. OG JEG ELSKER DET! 

 

Ismail Bellemkhannate, bachelorstudent
Ismail Bellemkhannate, bachelorstudent

Ismail Bellemkhannate, bachelorstudent

Jeg visste allerede fra dag èn at jeg kom til å trives på NIH! Det at høgskolen kun har 1400 studenter gjør det mye mer koselig og personlig. Fasilitetene er også helt topp, og vi kan gjøre mye annet enn bare å studere hvis vi har en lang studiedag, for eksempel så kan vi bruke treningssenteret og de ulike idrettshallene.

Studentene hjelper hverandre

På NIH er det veldig mange flinke studenter, og jeg føler at de fleste vil hjelpe hverandre med å gjøre det så bra som mulig. De aller fleste deler samme interesser, noe som bidrar til at det blir et høyt faglig nivå. Alle vil gjøre sitt aller beste. Gruppearbeid blir gjort ordentlig, og vi kan alltid lære noe av medstudentene. Lesesalen er et sted vi pleier å samles. Det gir god motivasjon til å stå på i perioder vi ikke er fullt så motivert.

Foreleserne er også flinke, og ettersom studieklassene er relativt små så føler vi at  vi får et litt mer personlig forhold til foreleserne. Det gjør det mindre skummelt å stille spørsmål når vi ser de i gangene.

Venner for livet

Jeg er veldig glad for at jeg startet på NIH. Jeg har fått venner for livet og har lært utrolig mye som jeg ikke forventet at jeg skulle lære. Studiemiljøet er topp, og det er midt i blinken for noen som er glad og interessert i idrett.

 

Marte Ødegård, masterstudent
Marte Ødegård, masterstudent

Marte Ødegård, masterstudent

Mitt første møtet med NIH var over all forventning. Jeg følte virkelig at jeg fant min plass. Mye kan jeg nok takke studiemiljøet for. Det er helt unikt. NIH er en relativt liten høgskole noe som gjør at vi blir kjent på tvers av studieklasser og trinn. Dermed blir det fort veldig sosialt i tillegg til at faglige diskusjoner aldri er langt unna. All honnør til forelesere som legger opp til faglige diskusjoner i timene - vi fortsetter nemlig ofte med de i pausene.

Felles interesse skaper samhold

Det som skiller NIH fra andre høgskoler og universitet er en felles interesse for trening, fysisk aktivitet og generell idrettsglede. Det er derfor lett å bygge gode relasjoner til andre medstudenter og forelesere noe som gjør at det ikke oppleves så skummelt å ta ordet i forelesningene. Studentforeningene har en stor del av æren for det gode miljøet. De arrangerer ulike temafester, quizer, spontane turer, utenlandsturer og andre sosiale sammenkomster både på og utenfor campus.

Unike treningsfasiliteter

NIH og studentene har i tillegg bygd opp en fin kultur rundt kantinen og treningsrommet som to viktige sosiale arenaer. Mange oppsøker disse plassene for å nettopp være sosial og møte andre kjente utenfor klassene, og ikke bare spise og trene. Treningsfasilitetene er også helt unike og vi er kjempeheldige som kan benytte oss av dette helt gratis.

Stiller sterkt i arbeidslivet

Nettverket vi har opparbeidet oss i og utenfor studieklassen betyr mye når vi er ferdig utdannet og skal ut i arbeidslivet. Idretts-Norge er ikke så stort, og plutselig møter du på gamle studievenner og andre NIHere i arbeidslivet. Praksisen som vi får gjennom studieløpet er også viktig for å bygge nettverk med eksisterende arbeidsliv. Mange får seg også jobb etter en praksisperiode.

Jeg er kjempeglad for at jeg startet på NIH! Her får vi venner for livet samtidig som vi stiller sterkt i arbeidslivet.

 

Ndashubana Yakobo, bachelorstudent
Ndashubana Yakobo, bachelorstudent

Ndashubana Yakobo, bachelorstudent

Hvis jeg skal beskrive NIH med et ord så må det nok  være «åpen». Flertallet av foreleserne er inkluderende og ønsker at vi skal lykkes. Ingen skal føle seg utenfor. Gjennom felles interesser for trening, helse og fysisk aktivitet har vi alltid noe å snakke om. Det gode studiemiljøet bidrar også til et godt nettverk når vi er ferdig utdannet. Vi skaffer oss venner og bekjentskap for resten av livet, noe som gir et godt utgangspunkt når vi i fremtiden skal inn i arbeidslivet.

Samhold og fellesskap

Det fine med idrett er at det gir et godt samhold og fellesskap. Gjennom fysisk aktivitet får vi bedre humør, sover bedre og stresser mindre. Denne kunnskapen har NIH-studentene, og det er kanskje derfor det skapes så mange gode minner, øyeblikk og opplevelser her. 

Det beste valget

Det å starte på NIH er ute tvil et av de beste valgene jeg har tatt! Her får jeg muligheten til å fordype meg i fagkunnskap om det jeg har mest interesse for - nemlig idrett og fysisk aktivitet.

 

Ta en nærmere titt på hva du kan jobbe med etter endt utdanning,  eller bestille omvisning

Fikk du lyst til å studere på NIH? I så fall må du huske søknadsfristen 15. april.