Kroppsøving deltid, del 2 (30 sp) 
Studieprogram
Kroppsøving deltid, del 2 (30 sp)
Programleder
Ola Eriksrud
Innledning

Dette året utgjør sammen med Kroppsøving deltid - del 1 en grunnleggende felles faglig plattform for høyere studier i idrett og annen fysisk aktivitet. Samtidig kan det utgjøre et år i en 3-årig bachelorutdanning.

Opptakskrav til studiet er Kroppsøving deltid - del 1 eller tilsvarende. Idrett og annen form for fysisk aktivitet er en viktig del både i lokal, nasjonal og internasjonal kultur. Studiet skal både formidle og utvikle kunnskap om fysisk aktivitet og kunnskap i fysisk aktivitet. I studiet belyses forståelse av mennesket i bevegelse fra ulike perspektiver. Både naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige perspektiver på idrett og annen fysisk aktivitet danner grunnlag for innhold og arbeidsmåter i studiet.

Læringsmål

Studentene skal:

  • Forstå virkningene av ulike bevegelsesløsninger.
  • Forstå virkningene av trening.
  • Forstå samfunnsmessige forhold knyttet til idrett og annen fysisk aktivitet.
Organisering og arbeidsformer

Studentene vil arbeide med basis i problemstillinger knyttet til de ulike fagområdene. Studiet vil være preget av variasjon i undervisnings- og arbeidsformer. Det betyr en veksling mellom egenstudier, arbeid i grupper med og uten veiledning, fremlegging av resultat/arbeid på ulike måter (praktisk og teoretisk) og forelesninger.

Obligatoriske emner
EmnekodeEmnenavnStudiepoengTidspunktAnsvarlig
KRD121Bevegelseslære12 spHøst og vårOla Eriksrud
KRD122Idrett og samfunn5 spVårMari Kristin Sisjord
KRD124Treningslære13 spHøst og vår